image

4 - מזון

פריט

תיאור העסק טעון הרישוי

דרישות מקצועיות

עמדה תכנונית

4.1.א

ביצים – ריכוזן, מיונן ואחסונן בתחנת מיון

 

באזורי התעשייה בלבד

4.1.ג

מדגרה

 

אסור להקמה בכל אזורי העיר

4.1.ד

ביצים- הובלתן לתחנת מיון

בהתאם לתנאי משרד הבריאות והחקלאות

 

4.2.א

בית אוכל-מקום להכנה או הגשה של מזון לצריכה במקום או מחוצה לו למעט עסק כמפורט בפריט 4.6-

מסעדה לרבות הגשת משקאות משכרים לצריכה במקום ושאינו עסק שעיקר פעילותו הגשת משקאות משכרים לצורך

צריכה במקום כאמור

בפריט 4.8.

בעל עסק יתקין לפני התחברות מערכת השפכים של העסק לשוחת הביוב העירוני, מפריד שומן תקני שגודלו ונפחו ייקבעו על ידי מהנדס ביוב, בהתאם לפעילות העסק.

המפריד יתופעל ויתוחזק באופן שיאפשר עמידת העסק בערכי הסף הרלבנטיים לשפכים המוזרמים למערכת הביוב העירוני, כאמור בתוספת הראשונה של כללי תאגידי מים וביוב (שפכי מפעלים המוזרמים למערכת הביוב), תשע"ד 2014.

המפריד יפונה ויתוחזק בתדירות ובאופן שלא תיווצר גלישת שמנים או שומנים או דלק לצנרת הביוב העירונית 

השומנים המפונים מהמפריד יפונו לאתר מאושר על פי כל דין ועל ידי קבלן מאושר לפי כל דין. אישורי פינוי וקליטה יועברו לחברת "יובלים" וכן יישמרו בעסק למשך 3 שנים.

לאחר כל פינוי של המפריד, בעל העסק ימלא מידית את המפריד במים שפירים.

בית אוכל לסוגיו השונים, הנמצאים באזור מגורים + חזית מסחרית, יבצעו פעולות של קלייה, אפייה, טיגון, צלייה וכדומה בתנורים המופעלים על ידי חשמל או בגז (גפ"מ, ביו-גז או גז טבעי), בלבד חל איסור על שימוש בפחמים, למעט שימוש בהם במתקנים ייחודיים וייעודיים אשר מונעים מפגעים סביבתיים.

בעל העסק, למעט מי שקבל לכך פטור מאת איגוד ערים לאיכות הסביבה, יתקין אמצעים למניעת מטרדי עשן וריחות מעסקו על פי האמור במסמך "מפרט טכני מערכות לטיפול בזיהום אויר בבית אוכל".

שמן משומש יאוחסן במיכל ייעודי בתחומי העסק, או במקום אחר שיאושר על ידי הרשו בתיאום עם אגף תברואה, על גבי מאצרה,

ויפונה לחברת מיחזור שאושרה על ידי המשרד להגנת הסביבה. אישורי הפינוי יישמרו בעסק למשך 3 שנים לפחות ויוצגו לביקורת על פי דרישה.

בעל העסק ירכוש חומרי גלם מן החי כגון: בשר ו/או עופות ו/או דגים ו/או פירות ים, קפואים ו/או מצוננים ו/או מוכנים לאכילה, אך ורק מספקים מורשים (מפעלי מזון / בתי קירור וכו'), שהם בעלי רישיון עסק ורישיון יצרן משירות המזון של משרד הבריאות.

בעל העסק יקבל חומרי הגלם מן החי בעסק, רק מספקים מורשים בעלי רישיון יצרן מטעם משרד הבריאות ובליווי תעודה חתומה כדין.

עסקים שמשמיעים מוסיקה יפעילו את העסק באופן שלא יגרם רעש בלתי רגיל כהגדרתו בתקנות למניעת מפגעים (מניעת רעש) התשנ"ג – 1992.

עסקים המשמיעים מוסיקה ידרשו בנוסף להגיש תסקיר אקוסטי עפ"י המצוין במפרט האחיד – תנאים כלליים לעסקים.

בעל עסק יאסוף פסולת בעלי חיים מתהליך הייצור ויאחסנה במכלים סגורים ואטומים. פינוי הפסולת יתבצע בתדירות שתמנע מטרדי ריח לסביבה. מיכלים אלו לא ישהו בעסק מעל 24 שעות מצטברות שלא בתנאי קירור. בעל העסק יפנה פסולת בעלי חיים למתקן טיפול או לאתר לסילוק פסולת מעורבת המורשים לפי כל דין.

 

4.2.ב

 

 

בית אוכל – מקום להכנה או הגשה של מזון לצריכה במקום או מחוצה לו למעט עסקים כמפורט בפריט 4.6. בית קפה ,מזנון, בית אוכל אחר לרבות הגשת משקאות משכרים לצריכה במקום ושאינו עסק שעיקר פעילותו הגת משקאות משכים לצורך צריכה במקום כאמור בפריט 4.8.

במקרים בהם תתקבל באגף רישוי עסקים דרישה מחברת "יובלים" בנוגע לעסק הגורם למפגעים אשר נובעים בפעילותו, אזי רשות הרישוי תוכל לחייב את בעל העסק להתקין, לפני התחברות מערכת השפכים של העסק לשוחת הביוב העירוני, מפריד שומן תקני שגודלו ונפחו ייקבעו על ידי מהנדס ביוב, בהתאם לפעילות העסק. המפריד יתופעל ויתוחזק באופן שיאפשר עמידת העסק בערכי הסף הרלבנטיים לשפכים המוזרמים למערכת הביוב העירוני, כאמור בתוספת הראשונה של כללי תאגידי מים וביוב (שפכי מפעלים המוזרמים למערכת הביוב), תשע"ד – 2014.

המפריד יפונה ויתוחזק בתדירות ובאופן שלא תיווצר גלישת שמנים

או שומנים או דלק לצנרת הביוב העירונית.

השומנים המפונים מהמפריד יפונו לאתר מאושר על פי כל דין ועל ידי קבלן מאושר לפי כל דין. אישורי פינוי וקליטה יועברו לחברת יובליםן וכן יישמרו בעסק למשך 3 שנים.

לאחר כל פינוי של המפריד, בעל העסק ימהל מידית את המפריד, במים שפירים.

בית אוכל לסוגיו השונים, הנמצאים באזור מגורים + חזית מסחרית,

יבצעו פעולות של קלייה, אפייה, טיגון, צלייה וכדומה בתנורים המופעלים על ידי חשמל או בגז (גפ"מ, ביו-גז או גז טבעי), בלבד.

חל איסור על שימוש בפחמים, למעט שימוש בהם במתקנים ייחודיים וייעודיים אשר מונעים מפגעים סביבתיים. בעל העסק, למעט מי שקבל לכך פטור מאת הרשות, יתקין אמצעים למניעת מטרדי עשן וריחות מעסקו על פי האמור במסמך "מפרט טכני מערכות לטיפול בזיהום אויר בבתי אוכל" (לצרף קישור) שמן משומש יאוחסן במיכל ייעודי בתחומי העסק או במקום אחר  שיאושר על ידי הרשות בתיאום עם אגף תברואה, על גבי מאצרה, ויפונה לחברת מיחזור שאושרה על ידי המשרד להגנת הסביבה.

אישורי הפינוי ישמרו בעסק למשך 3 שנים לפחות ויוצגו לביקורת

על פי דרישה.

בעל העסק ירכוש חומרי גלם מן החי כגון: בשר ו/או עופות ו/או דגים ו/או פירות ים, קפואים ו/או מצוננים ו/או מוכנים לאכילה, אך ורק מספקים מורשים (מפעלי מזון / בתי קירור וכו'), שהם בעלי רישיון עסק רישיון יצרן משירות המזון של משרד הבריאות.

בעל העסק יקבל חומרי הגלם מן החי בעסק, רק מספקים מורשים בעלי רישיון ירן מטעם משרד הבריאות ובליווי תעודה חתומה כדין.

עסקים שמשמיעים מוסיקה יפעילו את העסק באופן שלא יגרם רעש בלתי רגיל כהגדרתו בתקנות למניעת מפגעים (מניעת רעש) התשנ"ג – 1992.

עסקים המשמיעים מוסיקה ידרשו בנוסף להגיש תסקיר אקוסטי עפ"י המצוין במפרט האחיד – תנאים כלליים לעסקים.

 

4.2 ג

בית אוכל – מקום להכנה או הגשה

של מזון לצריכה במקום או מחוצה לו למעט עסק כמפורט במפריט 4.6

הכנת מזון למכירתו לצריכה מחוץ למקום הכנתו, לרבות משלוח מזון ולמעט הסעדה כמשמעותה בסעיף

4.6.ה

בעל עסק יתקין לפני התחברות מערכת השפכים של העסק לשוחת

הביוב העירוני, מפריד שומן תקני שגודלו ונפחו ייקבעו על ידי מהנדס

ביוב, בהתאם לפעילות העסק. המפריד יתופעל ויתוחזק באופן שיאפשר עמידת העסק בערכי הסף

הרלבנטיים לשפכים המוזרמים למערכת הביוב העירוני, כאמור בתוספת הראשונה של כללי תאגידי מים וביוב (שפכי מפעלים המוזרמים למערכת הביוב). תשע"ד – 2014

הפריד יפונה ויתוחזק בתדירות ובאופן שלא תיווצר גלישת שמנים או שומנים או דלק לצנרת הביוב העירונית. השומנים המפונים מהפריד יפונו לאתר מאושר על פי כל דין ועל ידי קבלן מאושר לפי כל דין. אישורי פינוי וקליטה יועברו לחברת הגיחון וכן יישמרו בעסק למשך 3 שנים.

לאחר כל פינוי של המפריד, בעל העסק ימהל מידית את המפריד, במים שפירים.

בית אוכל לסוגיו השונים, הנמצאים באזור מגורים + חזית מסחרית, יבצעו פעולות של קלייה, אפייה, טיגון, צלייה וכדומה בתנורים המופעלים על די חשמל או בגז (גפ"מ, ביו-גז או גז טבעי), בלבד. חל איסור על שימוש בפחמים, למעט שימוש בהן במתקנים ייחודיים וייעודיים אשר מונעים מפגעים סביבתיים.

בעל העסק, למעט מי שקבל לכך פטור מאת הרשות, יתקין אמצעים למניעת מטרדי עשן וריחות מעסקו על פי האמור במסמך "מפרט טכני מערכות לטיפול בזיהום אויר בבתי אוכל"(לצרף קישור) שמן משומש יאוחסן במיכל ייעודי בתחומי העסק, או במקום אחר שיאושר על ידי הרשות בתיאום עם אגף תברואה, על גבי מאצרה, ויפונה לחברת מיחזור שאושרה על ידי המשרד להגנת הסביבה. אישורי הפינוי יישמרו בעסק למשך 3 שנים לפחות ויוצגו לביקורת על פי דרישה.

עסקים שמשמיעים מוסיקה יפעילו את העסק באופן שלא יגרם רעש בלתי רגיל כהגדרתו בתקנות למניעת מפגעים (מניעת רעש) התשנ"ג – 1992.

עסקים המשמיעים מוסיקה ידרשו בנוסף להגיש תסקיר אקוסטי עפ"י המצוין במפרט האחיד – תנאים כלליים לעסקים.

 

4.3. א

 

בית קירור –

לבשר, דגים, עופות, ביצים ומוצריהם

בעל עסק יאסוף פסולת בעלי חיים מתהליך הייצור ויאחסנה במכלים סגורים ואטומים. פינוי הפסולת יתבצע בתדירות שתמנע מטרדי ריח לסביבה. מיכלים אלו לא ישהו בעסק מעל 24 שעות מצטברות שלא בתנאי קירור. בעל העסק יפנה פסולת בעלי חיים למתקן טיפול או לאתר לסילוק פסולת מעורבת המורשים לפי כל דין.

עסק חדש מותר באזור תעשייה בלבד

4.3.ב

 

בית קירור –

למזון אחד ומרכיביו

 

עסק חדש מותר באזור תעשייה בלבד

4.4.ב

 

בשר ,עופות, דגים, בעלי חיים ימיים חלקיהם – טיפול בבשר גולמי ואריזתו, ביכולת ייצור העולה על 5 טונות ליום

בעל עסק יאסוף פסולת בעלי חיים מתהליך הייצור ויאחסנה במכלים סגורים ואטומים. פינוי הפסולת יתבצע בתדירות שתמנע מטרדי ריח לסביבה. מיכלים אלו לא ישהו בעסק מעל 24 שעות מצטברות שלא בתנאי קירור. בעל העסק יפנה פסולת בעלי חיים למתקן טיפול או לאתר לסילוק פסולת מעורבת המורשים לפי כל דין.

מותר באזורי  תעשייה בלבד

4.4.ז

 

בשר ,עופות, דגים, בעלי חיים ימיים חלקיהם – טיפול בבשר גולמי ואריזתו, ביכולת ייצור העולה על 5 טונות ליום

בעל עסק יאסוף פסולת בעלי חיים מתהליך הייצור ויאחסנה במכלים סגורים ואטומים. פינוי הפסולת יתבצע בתדירות שתמנע מטרדי ריח לסביבה. מיכלים אלו לא ישהו בעסק מעל 24 שעות מצטברות שלא בתנאי קירור. בעל העסק יפנה פסולת בעלי חיים למתקן טיפול או לאתר לסילוק פסולת מעורבת המורשים לפי כל דין.

מותר באזורי תעשייה בלבד

4.5.ב

חלב גולמי - הובלתו

 

 

4.6.א

 

מזון ומרכיביו לרבות משקאות

וחומרי גלם – ייצורו, עיבודו, אריזתו מחומרי גלם מן החי

ביכולת ייצור העולה על 5 טונות

ייצורו, עיבודו אריזתו, מחומרי

גלם מן הצומח ביכולת ייצור העולה

על 50 טונות ליום.

בעל עסק יאסוף פסולת בעלי חיים מתהליך הייצור ויאחסנה במכלים סגורים ואטומים. פינוי הפסולת יתבצע בתדירות שתמנע מטרדי ריח לסביבה. מיכלים אלו לא ישהו בעסק מעל 24 שעות מצטברות שלא בתנאי קירור. בעל העסק יפנה פסולת בעלי חיים למתקן טיפול או לאתר לסילוק פסולת מעורבת המורשים לפי כל דין.

מותר באזורי תעשייה בלבד

4.6.ג

 

מזון מרכיביו לרבות משקאות

וחומרי גלם – אחסונו

 

מותר בכל אזור תעסוקה ותעשיה שמותר בו אחסון

4.6.ד

מזון מרכיביו לרבות משקאות

וחומרי גלם – הובלתו, הפצתו או חלוקתו

 

 

4.6.ה

 

הסעדה (קייטרינג) – כהגדרתה

בתקנות רישוי עסקים (תנאים תברואיים לעסקים ליצור מזון)

התשל"ב –1972

בעל עסק יתקין לפני התחברות מערכת השפכים של העסק לשוחת הביוב העירוני ,מפריד שומן תקני שגודלו ונפחו ייקבעו על ידי מהנדס ביוב, בהתאם לפעילות העסק.

המפריד יתופעל ויתוחזק באופן שיאפשר עמידת העסק בערכי הסף הרלבנטיים לשפכים המוזרמים למערכת הביוב העירוני, כאמור בתוספת הראשונה של כללי תאגידי מים וביוב (שפכי מפעלים המוזרמים למערכת הביוב), תשע"ד – 2014.

המפריד יפונה ויתוחזק בתדירות ובאופן שלא תיווצר גלישת שמנים או שומנים או דלק לצנרת הביוב העירונית.

השומנים המפונים מהמפריד יפונו לאתר מאושר על פי כל דין ועל ידי קבלן מאושר לפי כל דין. אישורי פינוי וקליטה יועברו לחברת הגיחון וכן ישמרו בעסק למשך 3 שנים.

לאחר כל פינוי של המפריד, בעל העסק ימהל מידית את המפריד, במים שפירים.

בית אוכל לסוגיו השונים, הנמצאים באזור מגורים + חזית מסחרית, יבצעו פעולות של קלייה, אפייה, טיגון, צלייה וכדומה בתנורים המופעלים על ידי חשמל או בגז (גפ"מ, ביו-גז או גז טבעי) בלבד.

חל איסור על שימוש בפחמים, למעט שימוש בהן במתקנים ייחודיים

וייעודיים אשר מונעים מפגעים סביבתיים ויאושרו מראש ע"י איגוד ערים לאיכות הסביבה.

בעל העסק, למעט מי שקיבל לכך פטור מאת הרשות, יתקין אמצעים למניעת מטרדי עשן וריחות מעסקו על פי האמור במסמך "מפרט טכני מערכות לטיפול בזיהום אויר בבתי אוכל" (לצרף קישור) שמן משומש יאוחסן במיכל ייעודי בתחומי העסק, או במקום אחר שיאושר על ידי הרשות בתיאום עם אגף תברואה, על גבי מאצרה, ויפונה לחברת מיחזור שאושרה על ידי המשרד להגנת הסביבה. אישורי הפינוי יישמר בעסק למשך 3 שנים לפחות ויוצגו לביקורת על

פי דרישה.

בעל העסק ירכוש חומרי גלם מן החי כגון: בשר ו/או עופות ו/או דגים ו/או פירות ים, קפואים ו/או מצוננים ו/או מוכנים לאכילה, אך ורק מספקים מורשים (מפעלי מזון/בתי קירור וכו'), שהם בעלי רישיון עסק רישיון יצרן משירות המזון של משרד הבריאות.

בעל העסק יקבל חומרי הגלם מן החי בעסק, רק מספקים

מורשים בעלי רישיון יצרן מטעם משרד הבריאות ובליווי תעודה חתומה כדין.

בעל עסק יאסוף פסולת בעלי חיים מתהליך הייצור ויאחסנה במכלים סגורים ואטומים. פינוי הפסולת יתבצע בתדירות שתמנע מטרדי ריח לסביבה. מיכלים אלו לא ישהו בעסק מעל 24 שעות מצטברות שלא בתנאי קירור. בעל העסק יפנה פסולת בעלי חיים למתקן טיפול או לאתר לסילוק פסולת מעורבת המורשים לפי כל דין.

מותר באזורי תעשייה ובאזורי תעסוקה.

4.6.ו

 

מזון ומרכיביו לרבות

משקאות וחומרי גלם-

ייצורו, עיבודי, אריזתו, מחומרי גלם מן החי ביכולת ייצור שאינה עולה על 5 טונות ליום:

 

ייצורו, עיבודו, אריזתו, מחומרי גלם מן הצומח ביכולת ייצור שאינה עולה על 50 טונות ליום.

בעל עסק יאסוף פסולת בעלי חיים מתהליך הייצור ויאחסנה במכלים סגורים ואטומים. פינוי הפסולת יתבצע בתדירות שתמנע מטרדי ריח לסביבה. מיכלים אלו לא ישהו בעסק מעל 24 שעות מצטברות שלא בתנאי קירור. בעל העסק יפנה פסולת בעלי חיים למתקן טיפול או לאתר לסילוק פסולת מעורבת המורשים לפי כל דין.

מותר באזורי תעשייה בלבד

4.7.א

 

קיוסק

 

מותר בכל אזורי העיר

4.7.ב

מרכול- מקום לממר מזון ומוצרי צריכה לשימוש אישי או ביתי, שאין בו טיפול במזון, לרבות משלוח מזון

מרכול ששטחו מעל 100 מ"ר יידרש לתת פתרון חניה לצרכי פריקה

וטעינה להנחת דעתו של הממונה.

+ מרכול מעל ל- 200 מ"ר יידרש להחזיק דוחס קרטונים בשטח העסק.

מותר בכל אזורי העיר, בהתאם לתכליות

4.7.ג

אטליז – מכירת בשר, עופות

או דגים שאינם קפואים

אין להשליך פסולת לכלי אצירה עירונית יש לשמור הפסולת בשקיות אטומות במקרר עד לפינוי

מותר בכל אזורי העיר בהתאם לתכליות

4.7.ד

 

 

מרכול – כמשמעותו בפריט 4.7.ב'

שיש בו טיפול במזון, לרבות משלוח מזון

חלקים במרכול העוסקים בעיבוד מזון יעמדו בתנאים הבאים:

בעל עסק יתקין לפני התחברות מערכת השפכים של העסק לשוחת הביוב העירוני, מפריד שומן תקני שגודלו ונפחו ייקבעו על ידי מהנדס ביוב, בהתאם לפעילות העסק.

המפריד יתופעל ויתוחזק באופן שיאפשר עמידת העסק בערכי הסף הרלבנטיים לשפכים המוזרמים למערכת הביוב העירוני, כאמור בתוספת הראשונה של כללי תאגידי מים וביוב (שפכי מפעלים המוזרמים למערכת הביוב), תשע"ד – 2014.

המפריד יפונה ויתוחזק בתדירות ובאופן שלא תיווצר גלישת שמנים או שומנים או דלק לצנרת הביוב העירונית.

השומנים המפונים מהפריד יפונו לאתר מאושר על פי כל דין ול ידי קבלן מאושר לפי כל דין. אישורי פינוי וקליטה יועברו לחברת יובלים וכן יישמרו בעסק למשך 3 שנים.

לאחר כל פינוי של המפריד, בעל העסק ימהל מידית את הפריד, במים שפירים.

בעל העסק, למעט מי שקבל לכך פטור מאת הרשות, יתקין אמצעים למניעת מטרדי עשן וריחות מעסקו על פי האמור במסמך "מפרט טכני מערכות לטיפול בזיהום אויר בבית אוכל.

שמן משומש יאוחסן במיכל ייעודי בתחומי העסק, או במקום אחר שיאושר על ידי הרשות בתיאום עם אגף תברואה, על גבי מאצרה, ויפונה לחברת מיחזור שאושרה על ידי המשרד להגנת הסביבה.

אישורי הפינוי יישמרו בעסק למשך 3 שנים לפחות ויוצגו לביקורת על פי דרישה.

בעל העסק ירכוש חומרי גלם מן החי כגון: בשר ו/או עופות ו/או דגים ו/או פירות ים, קפואים ו/או מצוננים ו/או מוכנים לאכילה, אך רק מספקים מורשים (מפעלי מזון / בתי קירור וכו'), שהם בעלי רישיון עסק רישיון יצרן משירות המזון של משרד הבריאות.

בעל העסק יקבל חומרי הגלם מן החי בעסק, רק בצמידות לתיעוד

וטרינרי מתאים

בעל העסק ירכוש חומרי גלם מן החי כגון: בשר ו/או עופות ו/או דגים ו/או פירות –ים, קפואים ו/או מצוננים ו/או מוכנים לאכילה, אך ורק מספקים מורשים (מפעלי מזון/בתי קירור וכו'), שהם בעלי רישיון עסק רישיון יצרן משירות המזון של משרד הבריאות.

בעל העסק יקבל חומרי הגלם מן החי בעסק, רק מספקים מורשים בעלי רישיון יצרן מטעם משרד הבריאות ובליווי תעודה חתומה כדין. מרכול ששטחו מעל 100 מ"ר יידרש לתת פתרון חניה לצרכי פריקה וטעינה להנחת דעתו של הממונה.

+ מרכול מעל ל- 200 מ"ר יידרש להחזיק דוחס קרטונים בשטח העסק.

מותר בכל אזורי העיר בהתאם לתכליות

4.8

 

 

משקאות משכרים –

פאב, בר, מסבאה וכל עסק שעיקר פעילותו הגשתם לצורך צריכה במקום ההגשה

עסקים שמשמיעים מוסיקה יפעילו את העסק באופן שלא יגרם רעש בלתי רגיל כהגדרתו בתקנות למניעת מפגעים (מניעת רעש) התשנ"ג – 1992.

עסקים המשמיעים מוסיקה ידרשו בנוסף להגיש תסקיר אקוסטי עפ"י המצוין במפרט האחיד – תנאים כלליים לעסקים.

מותר בכל אזורי  העיר בהם קיימות תכליות בילוי פנאי תיירות ונופש.

כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך

close